Kaasfondue
200 gr Emmentaler
200 gr Gruyère
200 gr belegen kaas (neem voor pittige kaasfondue 100 gr Appenzeller en 100 gr belegen kaas)
400 ml droge witte wijn
1 el citroensap
teentje knoflook, doormidden gesneden.
1 el maizena
Snufje nootmuskaat, gemalen peper en snufje tijm
Rasp de kaas of koop geraspt. Meng de maizena met 3 el. wijn. Breng de rest van de wijn aan de kook. Draai het vuur lager en roer de kaas in kleine porties erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Daarna maizenamengsel, citroensap en kruiden toevoegen. Nog 3 minuten verwarmen tot een gladde, gebonden fondue. Is de fondue te dun, voeg dan meer maizena toe. Is hij te dik, voeg dan wijn toe.
Serveer de fondue met brood, (voorgekookte) groenten of fruit. Bijv. bloemkool, broccoli, witlof, cherrytomaat, komkommer, courgette, paprika, sperziebonen, champignons, ananas. Serveer in een fonduepan als hoofdgerecht, of in kleine voorverwarmde pannetjes als voorgerecht.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten