zaterdag 19 september 2015

Mostersoep met knoflook- kruidenbrood Liesbeth


Mosterd soep

2 kleine uien
50 gram boter
2 eetlepels bloem
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels maggi tuinkruiden
1,5 liter water
1 pakje slagroom
3 eetlepels maïzena
spekjes 

Snipper de uien fijn, smelt de boter in een pan en laat de uien vijf minuten op zacht vuur glazig worden.
Voeg dan bloem toe en roer dit goed door elkaar, daarna worden mosterd en tuinkruiden toegevoegd.
Achtereenvolgens ook het water en de slagroom, blijf roeren tijdens het opwarmen van de soep.
Meng in een kommetje drie eetlepels maïzena met wat water tot een papje en giet dit bij de soep (pas als deze op temperatuur is, vooral niet laten koken. )
Spekjes bakken en deze toevoegen.

Eet smakelijk…..



Italiaans knoflookbrood
550 gram bloem
15 gram suiker
7 gram gist (zakje)
30 ml olijfolie
270 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 teen knoflook

Botermengsel
3 eetlepels boter
Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook
Meng bloem, gist en suiker met elkaar.
Los zout op in lauwwarm water , voeg water, uitgeperste knoflook en olijfolie toe aan bloemmengsel. Kneed dit ongeveer 8 minuten tot zacht/elastisch deeg. Smeer kom in met olijfolie, leg bol deeg erin en rol door olijfolie (zodat deeg helemaal bedekt is met olie) Dek af met plastic en laar zeker uur rijzen (tot deeg verdubbeld is).
Maak brood in vorm die je wil, leg op bakplaat en laat 45 minuten rijzen (niet te dicht op elkaar, deeg zet nog uit)

Oven op 180 graden.
Smelt in pan (room) boter en voeg knoflook en kruiden toe. Besmeer brood hiermee.

15-20 minuten in oven (tot goudbruin is)…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten