Mosterd soep
2 kleine uien
50 gram boter
2 eetlepels bloem
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels maggi tuinkruiden
1,5 liter water
1 pakje slagroom
3 eetlepels maïzena
spekjes
50 gram boter
2 eetlepels bloem
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels maggi tuinkruiden
1,5 liter water
1 pakje slagroom
3 eetlepels maïzena
spekjes
Snipper de uien fijn, smelt de boter in een pan en laat de
uien vijf minuten op zacht vuur glazig worden.
Voeg dan bloem toe en roer dit goed door elkaar, daarna worden mosterd en tuinkruiden toegevoegd.
Achtereenvolgens ook het water en de slagroom, blijf roeren tijdens het opwarmen van de soep.
Meng in een kommetje drie eetlepels maïzena met wat water tot een papje en giet dit bij de soep (pas als deze op temperatuur is, vooral niet laten koken. )
Spekjes bakken en deze toevoegen. Voeg dan bloem toe en roer dit goed door elkaar, daarna worden mosterd en tuinkruiden toegevoegd.
Achtereenvolgens ook het water en de slagroom, blijf roeren tijdens het opwarmen van de soep.
Meng in een kommetje drie eetlepels maïzena met wat water tot een papje en giet dit bij de soep (pas als deze op temperatuur is, vooral niet laten koken. )
Eet smakelijk…..
Italiaans knoflookbrood
550 gram bloem
15 gram suiker
7 gram gist (zakje)
30 ml olijfolie
270 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 teen knoflook
7 gram gist (zakje)
30 ml olijfolie
270 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 teen knoflook
Botermengsel
3 eetlepels boter
Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook
Meng bloem, gist en suiker met elkaar.3 eetlepels boter
Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook
Los zout op in lauwwarm water , voeg water, uitgeperste
knoflook en olijfolie toe aan bloemmengsel. Kneed dit ongeveer 8 minuten tot zacht/elastisch deeg. Smeer kom in met olijfolie, leg bol deeg erin en rol door
olijfolie (zodat deeg helemaal bedekt is met olie) Dek af met plastic en laar
zeker uur rijzen (tot deeg verdubbeld is).
Maak brood in vorm die je wil, leg op bakplaat en laat 45
minuten rijzen (niet te dicht op elkaar, deeg zet nog uit)
Oven op 180 graden.
Smelt in pan (room) boter en voeg knoflook en kruiden toe. Besmeer brood hiermee.
Smelt in pan (room) boter en voeg knoflook en kruiden toe. Besmeer brood hiermee.
15-20 minuten in oven (tot goudbruin is)…

Geen opmerkingen:
Een reactie posten