Monchou taart
1 pakje monchou
1/4 liter slagroom
125 gr witte basterdsuiker
1 pakje klopvast + 1 el. suiker
blikje vlaaivulling (bijv. kers) of zelfgemaakte vruchtengelei
1/2 rol vezelrijke granenkoekjes bijv. Jumbo digestive crunchy
1/2 pak + 4 extra bastogne koekjes
scheutje likeur bijv. Cointreau, brandewijn of Liqueur43.
150 gr roomboter
Taartvorm 26 cm, ingevet.
Verkruimel de koekjes, bijv. met een deegroller. Smelt de roomboter. Voeg boter, koekjes en likeur samen en roer goed door. Doe in de taartvorm en duw goed aan. Plaats in de koelkast.
Klop de slagroom met klopvast en suiker. Doe het pakje monchou in een kom en meng dit met een lepel goed met de basterdsuiker. Voeg de slagroom toe en meng dit rustig met een spatel door elkaar. Doe dit mengsel op de taartbodem.
Laat kort opstijven en doe de vlaaivulling erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten