woensdag 28 juni 2017

Cheesecake met aardbei

200 gr Bastogne koekjes
125 gram boter gesmolten
1 citroen (schoongeboend)
600 gr verse roomkaas
225 gr witte basterdsuiker
125 ml zure room
3 eieren
50 gr bloem
bakje aardbeien
poedersuiker

Oven op 140 graden
Vet springvorm aan de zijkant in en beleg met bakpapier.
Maal de koekjes fijn en de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
Verdeel ze over de bodem van de springvorm en druk ze iets aan. Zet zolang in de koelkast.

Klop de roomkaas met de suiker los en luchtig. Klop de zure room erdoor en 1 voor 1 de eieren.
Zeef de bloem erboven uit en spatel dit samen met sap van citroen erdoor.
Giet het kaasmengsel in de springvorm en  verdeel het egaal over de koekjesbodem.

Bak de cheesecake 50 minuten in de oven en schakel dan de oven uit. Laat de cake nog een uur in de uitgeschakelde oven staan en laat hem daarna buiten de oven afkoelen.
Laat hem tijdje opstijven (liefst een nacht in de koelkast)

Garneer de cheesecake met aardbeien en bestrooi met poedersuiker.

recept ; Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten