Mexicaanse
Tomatensoep
Soep
·
1 klein bosje lente-uitjes
·
Olijfolie
·
1 bosje verse koriander
·
4 tenen knoflook
·
100 g basmatirijst
·
450g rode paprika’s uit pot
·
2 blikken tomatenblokjes van 400gr elk
·
2,5 dl magere yoghurt
·
2 theelepels ingemaakte jalapenopepers
·
½ bosje verse munt
·
2 limoenen
Sprinkles
·
1 handvol kerstomaatjes
·
1 rijpe avocado
·
30gr feta
Nacho's
·
2-3 verse rode en groene pepers
·
175 gr zoutarme tortillachips
·
50 gr cheddar
Bereidingswijze
Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetje (bewaar er
een paar als garnering) en doe die met 2 eetlepels olie in de pan * Breek de
steeltjes koriander in stukjes en doe ze erbij (houd de blaadjes apart) * Knijp
met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de rijst,
de uitgelekte rode paprika’s en toematenblokjes bij * Giet er 8.5 dl kokend
water bij, voeg een snufje zout toe en leg de deksel op de pan.
Snijd de kerstomaatjes in kwarten, halveer de avocado
(verwijder de pi) en leg ze met de apart gehouden lente-uitjes, de blaadjes
koriander en de feta op een plank. *
Snijd de Spaanse pepers in ringetje en strooi de helft op de plank * Spreid de
tortillachips uit op een bakplaat, rasp er de cheddar over. Strooi de rest van
de Spaanse pepers over en zet de chips boven in de oven onder de hete grill tot
de kaas gesmolten en goudbruin is.
Pureer in een kom de yoghurt, jalapeno pepers met een
scheutje azijn uit de pot en de bovenste helft van het bosje munt met een
staafmixer tot een mooi glad geheel. Pureer vervolgens de soep met een
staafmixer, de er het sap van ½ limoen bij, breng hem op smaak en serveer hem
lekker dik of verdun het met een scheutje water * Sprenkel er de gespikkelde
yoghurt over en serveer de soep met nacho’s, de verschillende sprinkles en
partjes limoen

Geen opmerkingen:
Een reactie posten