woensdag 28 juni 2017

Hoofdgerecht Jelly

Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten


Ingrediƫnten;
250 gr wilde en witte rijst
500 gr cherrytomaten
1 rode peper
15 gr koriander
1 rode ui
1 limoen
3 eetlepels olijfolie
1 komkommer
3 bosui
4 zalmfilet

Kook de rijst.
Snijd ondertussen de tomaten in vieren. Snij de peper, uien en koriander fijn.
Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng het sap en 2 eetlepels olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.

Meng de limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunnen ringetjes en vermeng met de komkommer door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilet met olie en grill in 8 minuten bijna gaar. Keer halverwege.
serveer met de salsa en rijstsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten