woensdag 10 april 2019

Voorgerecht Jelly

Salade met geitenkaas, gekonfijte uien en walnoten
Rucola
Peterselie (alleen de blaadjes)
Geitenkaas
Gekonfijte uien (zie hieronder)
Op elke 20 gram rucola ongeveer 10 gram peterselie.

Dressing; vermeng 1 el olijfolie met 3 el rode wijnazijn, 1 rode chilipeper (zonder zaad en fijngesneden), 1 teen geperste knoflook en beetje zout.

Meng de rucola met de peterselie en dressing.
leg op ieder bord salade en leg er een lepel gekonfijte uiten op . Leg er walnoten en geitenkaas bovenop, nog een beetje dressing erover.

Gekonfijte uien
450 gr rode uien
2 el olijfolie
300 ml rode wijn
50 gr lichtbruine basterdsuiker
4 el wijnazijn
zout& peper

Kook de in stukjes gesneden ui in de olie 10 minuten met deksel op de pan op een zacht vuur.
Voeg azijn, wijn en suiker toe. Breng aan de kook en zet pan op zo laag mogelijk vuur. Laat ongeveer een uur sudderen. Net zo lang tot de stukjes ui heel zacht zijn en vloeistof is ingedikt tot een siroop.
Strooi er peper en zout over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten