woensdag 10 april 2019

Soep Diana

                                                           Portugese crémesoep
50 gram margarine
70 gram bloem
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein uitje
1 liter bouillon/koud water

vulling;
20 gram rijst rauw
100 gr mager gerookt spek
40 gr in ringen fijn gesneden prei

Smaakstoffen;
Peper
Tomatenketchup
bouillonpasta of blokje
fijn gehakte peterselie en selderij( 2eetlepels)
Verse knoflook en
suiker

Laat margarine zachtjes uitbruisen.
Voeg fijngehakt uitje toe en fruit het licht aan.
Daarna de tomatenpuree toevoegen en deze laten ontzuren, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Voeg hierna de bloem toe en laat deze in 10 tot 15 minuten gaar worden op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren.
Doe er dan 1 l bouillon bij, even goed los roeren met een garde tot er geen klontjes meer inzitten.
Daarna verder roeren met een pollepel en zachtjes aan de kook brengen.
De rijst gaar koken (apart in een pan)
Het spel in kleine dobbelsteentjes snijden en licht aanbakken.
Voeg dit aan de soep toe, ook het vocht van de spekjes voor de smaak.
Voeg daarna naar eigen smaak wat tomatenketchup, prei, peterselie, selderij, knoflook en suiker toe.
Maak af met peper en bouillonpasta/blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten