Lemon lava cakejes;
Ingrediënten;
120 gr witte chocolade
113 gram ongezouten boter
95 gram bloem
60 gram poedersuiker
snuf zout
4 grote eieren
225 gram lemon curd(zie recept hieronder)
rasp van 1,5 citroen
1/2 theelepel vanille extract
Voor de garnering
poedersuiker
verse blauwe bessen en frambozen
Gebruik een siliconen muffin vorm, zodat de cakejes er makkelijk uit gaan.
Verwarm oven op 180 graden en vet vorm in.
Eventueel een rondje bakpapier op bodem leggen, dan laten ze makkelijker los.
Smelt de witte chocolade met de boter.
Roer de bloem, poedersuiker en zout door chocolademengsel. Voeg hierna de eieren, lemon curd, citroen rasp en vanille toe en roer dit goed door.
Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag en verwarm 12 tot 15 minuten in oven. Laat taartjes even afkoelen voor je ze eruit haalt. Leg ze dan op een bordje.
Bestrooi cakeje met poedersuiker en versier met vers fruit.
Serveer direct...
Lemon curd
Ingrediënten
- 110 g boter (ongezouten).
- 3 eieren, medium.
- 225 g suiker.
- Fijn geraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen).
- Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.
Voorbereiding
- Weeg de ingrediënten van te voren.
- Rasp de citroen ,pers het sap uit en vang het op.
- Zeef het sap of haal de pitjes eruit.
- Steriliseer de potten.
- Was ze grondig en zet ze in de oven op 100 -125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Haal uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.
Bereidingswijze
- Verhit de boter voor 2- 3 minuten op de hoogste stand tot ze gesmolten is.
- Klop met de Mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter.
- Zet de mixer er weer even in.
- Zet terug in de magnetron voor 4½ - 5 minuten weer op de hoogste stand, Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
- Let op de kan wordt heet!
- Als het dik genoeg is zie je het aan een lepel die je indoopt, het blijft aan de de lepel "hangen".
- Giet het heet in de nog warme potjes, deksel er op en omkeren (trekt het vacuüm).
- Op deze manier kan je het wat langer bewaren
- Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
- Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd.
- Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 2(jam)potten.
- Heb je daar teveel aan? Vries het dan in.
- Het bevriest niet "keihard" Dus je kan de inhoud zo uit het bakje scheppen en het is snel ontdooid.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten