Ingrediënten
- 750 gram sukade in stukjes gesneden
- 3 grote uien in halve ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 blikjes tomatenblokjes goede kwaliteit
- 250 milliliter rode wijn naar keuze
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 eetlepel balsamicoazijn
- 1 bak (250gram) kastanje champignons grof gesneden (pas later snijden)
- 1 eetlepel sambal badjak
- 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 citroen zowel sap als rasp nodig
- 1 courgette grof gesneden (pas later snijden)
- snuf gemalen zwarte peper en zout
- roomboter
- olijfolie
- Begin met het marineren van het vlees: meng in een schaaltje 5 el olijfolie, 1/2el balsamico azijn, 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 1el sambal badjak, snuf peper, snuf zout, sap en rasp van een 1/2 citroen en 2tn knoflook fijngesneden. Laat dit minimaal 1 uur marineren (uiteraard hoe langer hoe lekkerder)
- Verhit een scheut olijfolie en stuk roomboter in de pan. Bak het gemarineerde vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de uien met 2 tn fijngesneden knoflook en de ontbijtspek. Voeg het vlees toe en bestrooi met 2 el bloem en bak dit kort aan. Voeg dan de tomatenblikjes en rode wijn toe. Roer alles goed door. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven. Voeg na 2 uur de champignons en courgette toe. Breng vlak voor serveren op smaak met met een snuf peper en/of zout. Bestrooi eventueel met verse basilicum blaadjes.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten