Bleekselderij risotto met garnalen
1 groentebouillonblokje
1 struik bleekselderij
2 el olijfolie
1 fijngesnipperde sjalot
150 ml droge witte wijn
150 gr tuinerwten (diepvries)
1 bekertje crème fraishe (125 ml)
2 bakjes roze garnalen (a 150 gr)
20 gr basilicum
Laat het bouillonblokje oplossen in 1 l kokend water. Schil intussen met dunschiller de stugge delen van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Verhit in een hapjespan de olie. Bak sjalotje en bleekselderij in 3 minuten, zonder dat ze verkleuren. Schep de rijst erdoor en bak tot korreltjes glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst zachtjes koken tot de wijn is opgenomen. Voeg de groentebouillon n 3-4 delen toe . Voeg pas een volgend deel bouillon toe als het vorige is opgenomen. Voeg de erwtjes samen met het laatste bouillon toe. Roer regelmatig en kook de risotto in 15-18 minuten beetgaar. Neem de risotto van het vuur. Schep de crème fraishe, garnalen en basilicum erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper .

Geen opmerkingen:
Een reactie posten