Ingrediënten
•
7 g droge gist (zakje)
•
300 g bloem
•
1 tl zout
•
150 ml kraanwater
•
150 g gerookt ontbijtspek
•
125 ml crème fraîche
•
200 g volle Franse kwark
•
1 mespunt nootmuskaat
•
3 uien
1.
Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak
een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een
soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1
uur rijzen.
2.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek
in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met
bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche
met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit
mengsel over het deeg.
3. Snijd
de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de
flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
bewaartip:
Je kunt de flammkuchen 1 dag van tevoren bereiden. Laat
afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10
min. in een voorverwarmde oven op 210 °C. Deze hartige koek is ook koud lekker.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten