Amuse van makreel met pangafilet
Ingrediƫnten
4 Plak(ken) Casinobrood
50 Gram Gerookte makreel
Peterselie
2 Tenen Knoflook
1 Eetlepel(s) Magere yoghurt
1 Eetlepel(s) Mayonaise
1 Eetlepel(s) Olijfolie
1 Stuk(s) Rijpe tomaat
50 Gram pangafilet
50 Gram Gerookte makreel
Peterselie
2 Tenen Knoflook
1 Eetlepel(s) Magere yoghurt
1 Eetlepel(s) Mayonaise
1 Eetlepel(s) Olijfolie
1 Stuk(s) Rijpe tomaat
50 Gram pangafilet
Bereidingswijze
1. Verhit de oven op 200C. hete lucht. 2. Pel en hak
de knoflooktenen zeer fijn, meng ze met de olijfolie. 3. Zet een pan op het
vuur met heet water en gaar hierin de pangafilet 6 minuten. Het water hoeft
niet te koken, dat gaat te hard voor de vis. Giet af en laat geheel afkoelen.
3. Snij de tomaten in vieren, verwijder de kern met de zaadlijsten en hak het
stevige vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Hak de peterselie en meng met de
tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout. 4. Snijd de boterhammen in
mooie lange repen. Het worden uiteindelijk de lepeltjes van de amuse! Leg de
reepjes brood op een ovenrek. Bestrijk het brood met de knoflookolie en
bestrooi met zeezout. Bak de stukjes brood 6 minuten in de oven, of tot ze
krokant zijn. 5. Draai de makreel met de gekookte pangafilet, mayonaise,
yoghurt, peterselie, peper en zout tot een fijne mousse met de keukenmachine of
staafmixer. 6. Spuit kleine toefjes vismousse in de glaasjes en garneer met de
tomaat en peterselie. Serveer de broodjes erbij….

Geen opmerkingen:
Een reactie posten