zaterdag 23 april 2016

Amuse van makreel met pangafilet, Liesbeth


Amuse van makreel met pangafilet

Ingrediƫnten

4 Plak(ken) Casinobrood
50 Gram Gerookte makreel
Peterselie
2 Tenen Knoflook
1 Eetlepel(s) Magere yoghurt
1 Eetlepel(s) Mayonaise
1 Eetlepel(s) Olijfolie
1 Stuk(s) Rijpe tomaat
50 Gram pangafilet

Bereidingswijze

1. Verhit de oven op 200C. hete lucht. 2. Pel en hak de knoflooktenen zeer fijn, meng ze met de olijfolie. 3. Zet een pan op het vuur met heet water en gaar hierin de pangafilet 6 minuten. Het water hoeft niet te koken, dat gaat te hard voor de vis. Giet af en laat geheel afkoelen. 3. Snij de tomaten in vieren, verwijder de kern met de zaadlijsten en hak het stevige vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Hak de peterselie en meng met de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout. 4. Snijd de boterhammen in mooie lange repen. Het worden uiteindelijk de lepeltjes van de amuse! Leg de reepjes brood op een ovenrek. Bestrijk het brood met de knoflookolie en bestrooi met zeezout. Bak de stukjes brood 6 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn. 5. Draai de makreel met de gekookte pangafilet, mayonaise, yoghurt, peterselie, peper en zout tot een fijne mousse met de keukenmachine of staafmixer. 6. Spuit kleine toefjes vismousse in de glaasjes en garneer met de tomaat en peterselie. Serveer de broodjes erbij….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten