zaterdag 23 april 2016

Venkelsoep Natasja

VENKELSOEP MET PARMEZAANSE KAAS
 
·         3 stuks venkel
·         1 gesnipperde ui
·         2 grof gesnipperde sjalotten
·         1 eetlepel gemalen komijn
·         1,5 liter groetenbouillon van tabletten
·         125 ml kookroom
·         2 grote aardappelen in blokjes
·         Olijfolie
·         Parmezaanse kaas
 
 
Snijd de stengels van de venkel en snijd de venkel vervolgens in 4 stukken. Houd wat groen achter, voor decoratie.  Verwijder het middelste harde gedeelte (belangrijk, anders krijg je vezels in de soep) en snijd vervolgens de kwarten in gelijke stukjes.
 
In een flinke scheut olijfolie de ui en sjalotten glazig stoven in een grote pan.
 
Voeg de venkel en de komijn toe en roer het geheel even goed om. Dan aardappelblokjes  en bouillon erbij.
 
Laat de soep zo’n 20 minuten koken. Daarna met staafmixer pureren.
 
Voeg de (kook)room toe en eventueel, naar smaak,  peper en zout.
 
Soep verdelen en decoreren met wat venkelgroen en geraspte Parmezaanse kaas.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten