Prak 3 rijpe avocado’s met het sap van 1 uitgeperste limoen. Voeg 1 fijngesneden tomaat, 2 geperste knoflooktenen, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel chilipoeder en – wanneer je van koriander houdt – een heel klein beetje fijngesneden koriander toe. Goed doorroeren.
Snijd enkele uien (niet al te groot) doormidden en snijd een flink aantal ringen van ruim een halve centimeter dik. Leg de ringen op bakpapier. Vul steeds één uienring met het guacamole mengsel en strijk glad. Leg de gevulde ringen in de vriezer tot ze hard zijn. Zet drie borden klaar: één met wat bloem, één met drie geklopte eieren, en één met flink wat paneermeel. Haal de bevroren ringen eerst één keer door de bloem. Daarna achtereenvolgens door ei – paneer – ei – paneer. Nu zijn het net kleine bami schijfjes. Frituur ze in de koekenpan in een dun laagje (rijst)olie. Serveer met een flinke hoeveelheid zure room.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten