zaterdag 23 april 2016

Hoofdgerecht Erna

Pommes duchesse
1 kg kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 100 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Keukenspullen
    • pureestamper
    • bakpapier
    • spuitzak met kartelmondje

    Bereiden

    Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
    1. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
    2. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuïger te maken. Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
    3. Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

    Rode uien chutney

    Ingrediënten

    • 3 rode uien
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el olijfolie
    • 2 tl bruine basterdsuiker
    • 2 el balsamicoazijn
    • 40 gr rozijnen
    • zout en peper

    Bereiden

    Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in stukjes. Verhit de olie en fruit de uien met de knoflook op een laag vuur in ca 15 minuten zacht.

    Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat het mengsel ca 10 minuutjes zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is. Was de rozijnen en roer ze erdoor. Haal de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en breng op smaak met zout en peper.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten