De verse tonijn een dag van te voren maken.
400gr tonijn
1 sjalotje
2 uitgeperste knoflooktenen
Sojasaus
Snijd de tonijn in 3 gelijke stukken.
Bak ze in olie heel kort aan alle kanten aan. Haal ze uit de pan en leg ze op folie.
Bak in het zelfde vet de sjalot en knoflook aan. Daarna een beste scheut sojasaus erbij. Laat even pruttelen.
Bestrijk de saus over de tonijn. Maak er 3 pakketjes van. Laat het een dag marineren.
Vitello tonato
300 gram kalfs of varkens fricandeau (plakjes)
Blikje tonijn uitgelekt
Halve eetlepel kappertjes
1 ansjovis
3 el mayonaise
Peper
1 el citroensap
Meng alles met een staafmixer.
Leg de plakjes fricandeau op een bord.
Schenk de tonijnsaus erover.
Maak het af met een beetje rucola, cherrytomaatjes en heel fijn gesneden appel.
Haal de verse tonijn uit de marinade, snijdt het in hele dunne plakjes en leg dit bij de vitello tonato.
Eet smakelijk. ....

Geen opmerkingen:
Een reactie posten