zaterdag 20 februari 2016

Quiche met camembert en gerookte zalm, tussendoortje Natasja


QUICHE MET CAMEMBERT EN GEROOKTE ZALM

·         6 vellen filodeeg
·         2 eetlepels olijfolie
·         100 g Camembert, 45+
·         200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
·         6 eieren
·         240 ml room, 8% vet
·         125 ml halfvolle melk
·         1 eetlepel gehakte dille
 
INSTRUCTIES:
 
Verwarm oven voor op 180 graden. Bestrijk een vel filodeeg met wat olie. Leg er een ander vel bovenop, maar niet precies met de hoeken op elkaar. Bestrijk opnieuw met wat olie en leg opnieuw een vel op de andere twee. Doe dit tot alle vellen op elkaar liggen (je krijgt dus een deeg met allemaal punten). Leg dit deeg in een ingevette taartvorm van 25 cm doorsnee. Duw het overlappende deeg voorzichtig tegen de rand van de taartvorm.
 
Leg dunne plakjes camembert op de bodem en bedek het geheel daarna met de zalm. Klop de eieren met de room, melk en dille tot de ingrediënten goed vermengd zijn. Giet dit over de zalm.
 
Bak de quiche + 40 minuten tot deze gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten