zaterdag 20 februari 2016

Tussendoortje Liesbeth mini muffin met zalm en omelet spinazie met tonijnsalade


Mini muffin met zalm (rechts)
Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem 2 eieren en kluts deze met wat kruiden naar wens. Ik gebruikte knoflookpoeder, uipoeder, Italiaanse kruiden en basilicum. Vet de muffinvorm in met wat olie. Giet het ei mengsel in de vormpjes. Een bodempje van ongeveer een halve of 3/4 centimeter.
Zet dit voor ongeveer 10 minuutjes in de oven. Houd het een beetje in de gaten. Het is klaar wanneer het ei helemaal gestold is.
Laat de omeletjes een klein beetje afkoelen en haal ze uit de vorm.
Doe wat zalm op het eitje en daar boven op een theelepeltje truffelmayonaise. Garneer met een klein stukje peterselie.


Omelet spinazie met tonijnsalade(links)
60 gram boter
40 gr zelfr bakmeel
240 ml melk
4 ei
peper/zout
300 gr spinazie

Diepvriesspinazie ontdooien en laten uitlekken.
Smelt de boter in een pan en doe het zelfr bakmeel erbij. Roer het ongeveer een minuut door zodat het een beetje indikt. Doe de melk erbij en breng het al roerende aan de kook. Kook totdat het opnieuw is ingedikt.

Splits de eieren en roer de eidooiers, samen met de spinazie, door het melkmengsel. Giet het geheel daarna in een grote kom.
 Klop het eiwit totdat het luchtig is en in pieken blijft staan. Doe ze vervolgens bij het spinaziemengsel. Flink op smaak brengen met zout en peper. Verdeel het mengel over een met bakpapier beklede bakplaat (in de oven op 250 graden) en bak voor 12-15 minuten of totdat het een goudbruine kleur heeft.

Leg vervolgens een theedoek op een rooster en leg daar de spinazierol op.
Verdeel de tonijnsalade (blikje tonijn op olie, flink laten uitlekken, mengen met mayo en fijngesneden augurk en citroensap) gelijkmatig over de spinazierol.

Rol de spinazierol voorzichtig op (in de theedoek).
Ik heb hem voor het snijden even in de vriezer gelegd, kun je er makkelijker plakjes van snijden. (doe dit ver voor opdienen, zodat het niet bevroren is.)

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten