zaterdag 20 februari 2016

Toetje Monique Limoncello Tiramishu


Limoncello Tiramishu;
 
Ingrediënten:
4 eieren
120 g poedersuiker
250 g mascarpone
200 ml slagroom
24 lange vingers
1 citroen
Ca 2 dl Limoncello
Geschaafde amandelen
2 lepels kristalsuiker
 
Citroen raspen en daarna persen.
Lange vingers wellen in bakje met limoncello en citroensap
Deze lange vingers in een schaal leggen.
 
Eieren splitsen. Eigeel  kloppen met de poedersuiker tot een samenhangend geheel. Daarna mascarpone en slagroom erbij doen totdat het lobbig is (evt. nog een dopje limoncello toevoegen). ¾ van de citroenrasp erdoor heen spatelen.
Deze massa over de koekje scheppen.
Op laten stijven in de koelkast.
 
Ondertussen de amandelschaafsel met kristalsuiker roosteren in de koekenpan. Vlak voor opdienen hiermee garneren. Afwerken met lage poedersuiker en de overgebleven citroenrasp.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten