zaterdag 20 februari 2016

Hoofdgerecht Vlaamse schotel met bier en pruimen, Jelly


600 gr hamlappen in blokjes van 5 cm
zout en versgemalen peper
2 eetl bloem
50 gr boter
2 uien in grove parten of ringen
150 gr gerookte spekblokjes
300 ml bokbier of donkere biersoort
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
1 eetl mosterd
200 gr waspeen in stukken
200 gr gedroogde pruimen zonder pit
2 eetl gehakte peterselie of bosui

Bestrooi de hamlappen met zoute, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 10/15 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan. Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet.
Schenk het bier erbij en breng het aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes , tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg het laatste half uur de wortel en pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooi met peterselie, met bruin brood of friet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten