IJsschuimtaart met slagroom
2 eieren
2 pakjes room
1,5 pakje schuimkoekjes (mokka)
1pak kletskoppen
Eieren splitsen en het eiwit alleen gebruiken om stijf te kloppen.
De twee pakjes room lobbig kloppen.
Deze slagroom met het mengsel van het stijf geslagen eiwit mengen.
De schuimkoekjes brokkelen en ook door het mengsel slaan.
De kletskoppen onder op de bodem leggen van een springvorm. Daarna de hele massa op de kletskoppen brengen.
De overgebleven kletskoppen verkruimelen bovenop de massa. Dan in de vriezer plaatsen om op te laten stijven.
Mascarpone mousse
200ml slagroom
250gram mascarpone
75ml melk
100gr suiker
3blaadjes gelatine
Sinasappelrasp
Vanillestokje
Melk verwarmen met suiker en het binnenste van vanillestokje.
Gelatine in koud water leggen
Slagroom lobbig kloppen.
Mascarpone los kloppen.
Gelatine door de melk roeren.
Beetje laten afkoelen, dan alles door elkaar met de sinasappelrasp .mousse in de glaasjes scheppen. Nog beter met een spuitzak. De glaasjes in de koelkast plaatsen.
300 ml uitgeperst sinasappelsap zeven en met wat suiker verwarmen. 3 blaadjes gelatine in water leggen.
Daarna toevoegen aan sinasappelsap en goed doorroeren. Laten afkoelen en bovenop de inmiddels stijf geworden mousse schenken. Daarna weer in de koelkast .

Geen opmerkingen:
Een reactie posten