Kip Stroganoff
4 halve kipfilets
50 gr boter en 1 el olie
1 rode paprika in stukjes
50 gr. gerookt spek in stukjes
1 ui gesnipperd
125 gr champignons in plakjes
1 teentje knoflook gesnipperd
klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 glaasje wodka(deze heb ik er niet ingedaan)
2 dl slagroom
Peper en zout
Cayennepeper
50 gr boter en 1 el olie
1 rode paprika in stukjes
50 gr. gerookt spek in stukjes
1 ui gesnipperd
125 gr champignons in plakjes
1 teentje knoflook gesnipperd
klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 glaasje wodka(deze heb ik er niet ingedaan)
2 dl slagroom
Peper en zout
Cayennepeper
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken. Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder,(wodka) room toe.
Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten