zaterdag 7 februari 2015

Avond 4 Amuse Natasja

 
Toast met rucola, paddenstoelen en Parmezaan (24 stuks)
 
12 sneetjes wit casinobrood
500 g gemengde verse paddenstoelen (bijv. cantharellen, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood)
(ik had dus voor ons etentje wat gedroogde paddenstoelen gebruikt, maar vond dat niet zo lekker…)
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 flinke teen knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesneden
Zout
Vers gemalen peper
3 takjes peterselie, fijngesneden
Gave blaadjes rucola
Stukje Parmezaanse kaas
 
-Snijd de korstjes van het brood. Rooster de sneetjes goudbruin in een broodrooster.
Verhit de ovengrill vast voor.
Snijd de sneetjes brood overlangs doormidden, zodat extra dunne sneetjes ontstaan, welke aan één kant geroosterd zijn.
Leg de sneetjes met de ongeroosterde kant naar boven op het ovenrooster en rooster ze onder de grill (check even… grill moet absoluut niet meer roodgloeiend staan voor te verwarmen!!) goudbruin, waarbij ze opbollen.
Laat ze uitdampen en bewaar ze tot gebruik in een trommel.
-Borstel de paddenstoelen schoon en halveer de eventueel. Verhit de olie in een kleine braadpan en roerbak de paddenstoelen, knoflook en sjalot ca. 10 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
-Leg op elk toastje een blaadje rucola en verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Schaaf over elk toastje wat Parmezaanse kaas en maal er wat peper over.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten