zaterdag 7 februari 2015

Avond 4 voorgerecht Jelly

 
 
 
 Lauwwarme salade met zalm en avocado (voorgerecht, 3 á 4 personen)
 
1 zak gemengde sla (bijv. rucola melange of jonge bladsla)
1 avocado, in blokjes
3 bosuitjes
1 stuk komkommer (plm. 10 cm.) in kleine reepjes
2 zalmmoten, met huid
1 limoen
Desgewenst limoenpartjes voor de garnering
2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise
1,5 theelepel honing
peper, zout
roomboter
 
Maak dressing van de yoghurtmayonaise, rasp en sap van 1 limoen en de honing.
Verdeel gemengde sla naar smaak over de borden. Leg daarop blokjes avocado en bosui. Doe er wat dressing over.
Laat de zalmmoten uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.
Doe een stukje roomboter in de pan en bak de zalm kort op de roze zijde, en daarna iets langer op de huid tot hij mooi rosé is. Dit zal
ongeveer 5 minuten duren. Haal de zalm uit de pan en verwijder de huid. Leg op elk bord één of meer stukken zalm bovenop de salade. Giet nog een
kleine hoeveelheid dressing op de zalm en garneer met de komkommerreepjes en eventueel een partje limoen. Serveer warm.
 
Je kunt dit gerecht prima als zomerse lunch serveren, pas dan de hoeveelheden aan en gebruik een hele zalmmoot per persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten