zaterdag 22 november 2014

Avond 3 Maiskoekjes Jelly




Ergedel Jangung (maiskoekjes)

Ingrediƫnten:
180 gram bloem, 60 gram rijstmeel, 1 theelepel chilipoeder,
zout en peper, 1 geklopt ei, 2,4 deciliter water, knoflook gekneusd,
4 bosuitjes, fijngehakt, 300 gram verse of diepvriesmais, olie.

·         Zeef de bloem, rijstmeel, zout,peper en chilipoeder in een kom en maak een kuil in het midden. Roer het ei en water door elkaar en giet het in het kuiltje.
 
·         Klop het met een pollepel tot een glad beslag of doe het geheel in een keukenmachine. Voeg knoflook, ui en mais toe en roer het met de hand doorelkaar.
·         Verhit de olie in een koekenpan en maak hoopjes van 2 eetlepels van het mengsel in de pan.
·         Druk de hoopjes enigszins plat en bak ze aan beide kanten bruin.
·         Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze licht met zout.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten