Ergedel Jangung
(maiskoekjes)
Ingrediƫnten:
180 gram bloem, 60 gram rijstmeel, 1 theelepel chilipoeder,
zout en peper, 1 geklopt ei, 2,4 deciliter water, knoflook gekneusd,
4 bosuitjes, fijngehakt, 300 gram verse of diepvriesmais, olie.
180 gram bloem, 60 gram rijstmeel, 1 theelepel chilipoeder,
zout en peper, 1 geklopt ei, 2,4 deciliter water, knoflook gekneusd,
4 bosuitjes, fijngehakt, 300 gram verse of diepvriesmais, olie.
·
Zeef de bloem, rijstmeel, zout,peper en
chilipoeder in een kom en maak een kuil in het midden. Roer het ei en water door
elkaar en giet het in het kuiltje.
·
Klop het met een pollepel tot een glad
beslag of doe het geheel in een keukenmachine. Voeg knoflook, ui en mais toe en roer
het met de hand doorelkaar.
·
Verhit de olie in een koekenpan en maak
hoopjes van 2 eetlepels van het mengsel in de pan.
·
Druk de hoopjes enigszins plat en bak ze
aan beide kanten bruin.
·
Laat ze op keukenpapier uitlekken en
bestrooi ze licht met zout.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten