zondag 21 oktober 2018
Toet(je) Diana
Mousse van limoncello met Bastogne
2 eieren
40 gr suiker
100 ml slagroom
50 ml limoncello
1 citroen
2 gelantineblaadjes
1 eetl poedersuiker
10 Bastogne koekjes
Laat de gelantineblaadjes weken in koud water zoals aangegeven op de verpakking.
Rasp de schil van de citroen (en bewaar citroen voor later)en splits de eieren.
Meng de eierdooiers met de citroenrasp en de suiker en klop goed door.
Pers de citroen uit en verwarm het in een pannetje. Voeg de geweekte gelantine hieraan toe en laat oplossen. Laat afkoelen en roer door het eiermengsel. Roer er dan ook limoncello door.
Neem 2 kommen en klop in 1 eiwit stijf met een mixer en in de ander de slagroom met poedersuiker.
Spatel de in houd van beide kommen voorzichtig door het eiermengsel. Breek de bastognekoekjes in kleine stukjes. Schep een laag bestognekruimels in de glaasjes met daarop laag limoncello mengsel. Herhaal tot glaasjes zijn gevuld. Zet minimaal 2 uur in koelkast om op te stijven.
Oreo tiramnisu met Baileys
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
30 gr poedersuiker
1 kopje koffie
scheut baileys
10 lange vingers
1 rol oreo koekjes
Klop de slagroom lobbig en voeg op het laatst mascarpone en poedersuiker toe en klop romig.
Meng de koffie in een diep bord met een flinke scheut baileys. Doop de lange vingers 10 seconden in het mengsel en leg op een bord. Breek 1 lange vinger op de bodem van een glas. Schep wat van het roommengsel erop. Kruimel oreo koekjes erover en schep er weer wat room op. Verdeel weer ongeveer 1,5 lange vinger erover en room en steek er als laatste wat stukjes oreo bovenop. Serveer direct of laar paar uur in koelkast opstijven. Tip; voor een alcoholvrije variant , laat baileys achterwege.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

Geen opmerkingen:
Een reactie posten