zondag 21 oktober 2018

Hoofdgerecht Miranda

Gevulde pompoen met stoofvlees.

2el olijfolie
1ui (fijngesneden)
2 tenen knoflook
600 gr riblappen (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
150 ml runderbouillon (van tablet)
1 kaneelstokje
2 tl gemalen komijn(djinten)
1 grote pompoen(ong. 2 kg)
1 bakje verse koriander

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook 1 min. mee.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg toe en bak mee.Schep de tomaat erdoor en schenk bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zacht aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig. Was de pompoen en snijd de bovenkant eraf. Verwijder pitten en draden. Hol de pompoen uit, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door deze te vullen met heet water. Meng de stukjes pompoen door het vlees, laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20/30 min. stoven tot de pompen gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water uit de pompoen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.
Serveer met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten