150 gr grof geraspte Parmezaan
1 eetl venkelzaad
stokboord
Verhit oven tot 180 graden. Verkruimel de saucijsjes in een kom en roer de kaas en het
venkelzaad erdoor.
Voeg zout en peper toe en roer goed.
Bestrijk de sneden brood met dit mengsel, leg ze op een bakplaat en zet ze 15 minuten in oven.
Dien ze gloeiend heet op.
Tonijnballetjes
2 hardgekookte eieren
200 gr tonijn uit blik, uitgelekt en verkruimeld.
100 gr ricotta, 20 gr kappertjes, uitgelekt.
2 eetl fijngehakte basilicum , schil van 1 citroen, geraspt.
2 eetl citroensap, 25 gr boter, zacht.
zout en peper
opdienen met rucola.
Pel de eieren en hak ze fijn. Werk ze met tonijn en ricotta door een zeef.
Roer de kappertjes, basilicum , citroenschil , citroensap en de boter erdoor en voeg peper, zout naar smaak toe. Maak er balletjes van en ze leg ze voor opdienen in koelkast. Maak vlak voor het opdienen een bedje van rucola op een schaal en schik de balletjes erop.
Of serveer op een crostini.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten