Zalmballetjes met avocadodip.
450 gr verse zalm, 1 ei, 1 ui, 2 tenen knoflook
100 gr paneermeel + extra om te paneren.
1 eetl citroen (niet teveel, eerder te weinig)
peper en zout, paprikapoeder
olie om in te bakken.
Avocadodip
1 avocado
1 eetl citroensap
snuf chili vlokken
1 teen knoflook
Snij de zalm in stukken en doe met ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het paneermeel toe en mix tot een stevige massa ontstaat. Doe beetje paneermeel op een bord en draai balletjes van zalmmengsel en haal deze door paneermeel.
Verhit olie in pan en bak daar zalmbolletjes in tot ze goudbruin zijn en gaar in ongeveer 10 minuten.
Doe avocado , ctroensap , knoflook en chilivlokken in keukenmachine en pureer tot gladde massa.
Serveer de zalmballetjes met avocadodip.
Lekkerste is balletjes warm, kan ook koud. Je kunt ze ook later opwarmen in folie in de oven.
Amuse van brie met vijgenchutney vijgenjam.
Klein blokje brie met plakje parmaham erop en daarop een theelepel vijgenjam/ chutney.
Ook mooi om te serveren op een amuselepel.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten