400 gr kalfborstlappen
Zout peper
3el sherry
1 ui, 1 courgette of 1/2 komkommer
3 tomaten
3el boter
1 teen knoflook
1zakje pikante juspoeder
1/2 L pot tuinbonen
8 Amsterdamse uien ( uit pot)
Vlees in blokjes snijden. Bestrooien met peper en zout. In kom doen, besprenkelen mer sherry. Ongeveer uur laten intrekken. Af en toe omscheppen. Ui snipperen. Courgette schillen en in blokjes snijden. Tomaten onderdompelen in kokend water en ontvellen. In vieren snijden. Vlees met keukenpapier droogdeppen.
In braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruinbakken. Ui ongeveer 2 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. 2 dl water en juspoeder erdoor roeren.
Toevoegen; courgette, tomaat, tuinbonen en Amsterdamse uien. Op smaak brengen met peper en zout. Met deksel op pan in ongeveer 45 min gaarstoven.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten