zaterdag 11 februari 2017

Voorgerecht Natasja

Napolitaanse quiches:

1 pak Koopmans Hartige taartdeeg (=10 plakjes)
4 grote eieren
1 dl kookroom
½ dl melk
250 g Parmezaanse kaas
100 g chorizo in kleine blokjes
100 g gehakte zwarte olijven
50 g geroosterde pijnboompitjes
Basilicum
Zout (halve theelepel gebruikt)
Zwarte peper

Oven voorverwarmen op 180 °C. Een muffinvorm goed invetten. Rondjes snijden uit de plakjes taartdeeg en deze 10 rondjes in de muffinvorm verdelen. In de bodem met vork gaatjes prikken.
Pijnboompitjes even goudbruin roosteren in droge koekenpan. Vervolgens in deze hete droge koekenpan de chorizo uitbakken. Chorizo op 2 lagen keukenrol  laten afdruipen. Room, melk en eieren, met peper, zout en basilicum, schuimig kloppen.
Chorizo, olijven, kaas en pijnboompitjes over de 10 vormpjes verdelen en het eiermengsel eroverheen schenken. Geraspte kaas erover.
Plaats de vorm voor ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Check daarna of de bovenkant van de quiches niet te hard gaat. Eventueel toedekken met aluminiumfolie. Oven terugdraaien naar 170 °C en nog ongeveer 20 minuten laten bakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten