zaterdag 11 februari 2017

nagerecht Liesbeth cheesecake met warme appel in kaneel


Appel kaneel cheesecake

125 gr (haver) koekjes
200 gr( philedelphia) roomkaas naturel
50 gr suiker
2 tl vanille extract
1 theel kaneel
125 ml slagroom
1 eetl suiker

topping;
1 appel
1 theel kaneel
klein klontje boter

Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. in een kom meng je de roomkaas met suiker, vanille extract en kaneel. Roer dit door elkaar.
In een andere kom klop je de slagroom met eetl suiker stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
Verdeel dit mengsel over de glaasjes en zet afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven.

Vlak voor serveren bereid je de topping voor. Schil de appel en snijd in blokjes. Doe de blokjes met klontje boter en kaneel in de pan. Op een laag vuur laat je de appeltjes een beetje karamelliseren tot ze wat zachter zijn.

Mengsel vergelen over de cheecake. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten