zaterdag 11 februari 2017

Hoofdgerecht Miranda

Kip uit de oven
Benodigheden:
  • kipfilet
  • zout
  • mozerella
  • bloem
  • ei
  • paneermeel
  • olie
  • tomatensaus
  • basilicum
  • oven 180 graden 20 minuter
Kipfilet zouten en door midden snijden en vullen met mozerella.
Daarna door de bloem, ei en paneermeel halen en aanbakken in olie. Ovenschaal bedekken met tomatensaus en de kipfilet erin doen Nog wat mozerella en basilicum erover en daarne in de oven.

Romige aardappelschotel
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
  • 5 aardappels
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • verse bieslook
  • snufje peper
  • 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je magnetron-oven op 220 graden en 270 watt. Heb je geen magnetron oven dan kun je ook een gewone oven gebruiken en deze op 220 graden voorverwarmen. Het duurt dan alleen wel iets langer. Schil de aardappels en schaaf of snijd deze in hele dunne plakjes. Maak vervolgens de kaassaus. Hiervoor smelt je de boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem mee en roer je dit goed door. Laat dit ongeveer 1 minuut ‘bakken’. Voeg vervolgens de melk toe en roer dit heel goed door. Laat de ‘saus’ nu opwarmen en voeg vervolgens geraspte kaas toe
Snijd ondertussen de bieslook fijn en voeg ook lekker wat bieslook toe aan de saus. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe totdat je vindt dat er genoeg kaas in de saus zit.
Vet een ovenschaal(tje) in met een beetje boter of olijfolie. Bedek de bodem nu met een laagje aardappelschijfjes. Verdeel hier overheen ongeveer 1/3 van de saus en nog wat extra bieslookDaarna weer een laagje aardappelschijfjes en 1/3 van de saus. En als laatste de resterende aardappelschijfjes en het laatste beetje saus. Verdeel een beetje geraspte kaas over de bovenkant en de aardappelschotel kan voor 30 minuten de magnetron-oven in of voor minimaal 45 minuten de ‘gewone’ oven in. Het kan zijn dat de bovenkant wat sneller bruin wordt, dek dan de ovenschaal af met wat folie. Voordat je de aardappelschotel uit de oven haalt, kun je het beste nog even met een vork in de ovenschotel prikken om te kijken of de aardappelschijfjes al zacht zijn geworden

Italiaanse groenten uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
Nodig; ovenschaal (of bbq-schaal)
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de groenten even voorzichtig onder de kraan. Haal de uiteinden van de courgette af, snij in plakken en daarna in blokjes.
Verwijder de steel van de aubergine, snij in plakken en daarna in blokjes.
Haal de steeltjes van de paprika’s af, snij in kwarten en daarna in blokjes.
Maak de knoflook schoon en snij heel fijn.
Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna in partjes.
Doe alle groenten in de ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie over en maal wat peper boven de groenten, voeg ook de oregano toe. Schep even goed door.
Leg de takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten en schuif de schaal met Italiaanse groenten voor 20 minuten de oven in.
Haal de schaal uit de oven en schep de Parmezaanse kaas over de groenten. De schaal mag nu nog weer 10 minuten de oven in. Maak de Italiaanse groenten uit de oven af met wat verse basilicum en geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten