COURGETTE TORENTJE MET SINAASAPPELPESTO
*4 sinaasappels
*200 gram gepelde amandelen
*50 gram zoute kappertjes
*blaadjes van 1 basilicum plant
*150 ml olijfolie
*2 courgettes
*snuf zout en peper
Snijd een hoedje van de onder- en bovenkant van de sinaasappelen en schil deze dik, zodat er geen wit achterblijft. Snijd vervolgens aan beide kanten langs het witte vliesje de sinaasappelpartjes eruit.
Pureer de sinaasappelpartjes met de amandelen, basilicum, kappertjes en olijfolie.
Snijd de courgettes in plakjes van een halve centimeter dik en smeer deze in met een beetje olijfolie. Verhit de grillpan en grill de plakjes kort. Breng ze op smaak met zout en peper.
Begin met een plakje gegrilde courgette. Smeer daar een lepel sinaasappelpesto op en herhaal dit een paar keer, zodat je een torentje maakt. Serveer lauwwarm.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten