1 eetlepel pijnboompitten
150gr rundercarpaccio
50 gr zongedroogde tomaten
Peper zout
25 gr rucola
1eetlepel walnootolie
100 gr parmezaanflakes
10 basilicum blaadjes
Kleine (amuse) glaasjes
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Hak de carpaccio tot tartaar. Meng de carpaccio met de tapenade en de pijnboompitten. Voeg zout en peper toe. Maak met vochtige handen vier balletjes van de carpacciotartaar. Maak de rucola aan met de walnootolie en verdeel over de glaasjes. Leg in elk glas een balletje carpacciotartaar. Maak de glaasjes af met de parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.
Tapenade
Potje zongedroogde tomaten in olie
Bakje pijnboompitten
4 tenen knoflook
Peper en zout
Zakje parmezaanse kaas (40 gram)
Flinke hand basilicum blaadjes
Laat tomaatjes uitlekken en bewaar de olie
Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan. Doe de tomaatjes, tenen knoflook, peper en zout, pijnboompitten en basilicum in de mixer. Voeg ook een scheut van de overgebleven olie toe en mix tot egaal geheel.
Wanneer tapenade mooi glad is, voeg je de parmezaanse kaas toe en lepel dit erdoor. Aan een eind nog een beetje van de overgebleven olie toevoegen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten