zaterdag 19 november 2016

Soep Jelly

500 gram wortel (geschrapt en in plakjes)
1ui
1teen knoflook
Flinke snuf komijn
Snufje kerrie en kaneel
1 bouillonblokje
Paar druppels citroensap
150 ml slagroom
1 theelepel paprikapoeder
1 liter water
150 gr chorizo(in plakjes gesneden)
Olie om in te bakken
Peterselie om te garneren


Verhit een pan zonder olie en bak daarin chorizo iets knapperig. Laat het daarna uitlekken op een keukenpapier en afkoelen. Fruit de ui en knoflook aan met een beetje komijn, snufje kerrie en kaneel in een pan met een beetje olie. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan water en bouillonblokje toe en kook de wortel ca 12 minuten zacht.

Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de room, paprikapoeder en citroensap toe. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft.nijd de chorizo in kleine stukjes. Serveer de soep met de chorizo en peterselie..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten