1 bakje roze garnalen
2 winterpenen
3 grote uien
5 tomaten
3 bosuitjes
bakje Philadelphia bieslook
2 tenen knoflook
3 eetlepels geraspte kaas
1 visbouillontablet
peper/zout
2 a 3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met een dunschiller aan linten, pers de knoflook. Snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en wortel. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren. Schep uit de pan in een ovenschaal. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosul met versgemalen zout en peper 2 minuten op hoog vuur. Leg de (bevroren) kabeljauw op het wortel/ui mengsel. Bestrooit met zout en peper en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooit met de geraspte kaar en zet de schaal 40 minuten in de oven.
Serveer met kleine kronkelpasta of rijst.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten