Kerriesoep met appel en gerookte kip
Stokbrood met knoflooksaus en gefruit uitje.
Stokbrood met knoflooksaus en gefruit uitje.
75 gram boter
5 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels bloem
1 sjalotje
Appel
Gerookte kip
Vleesbouillon
Room
5 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels bloem
1 sjalotje
Appel
Gerookte kip
Vleesbouillon
Room
Boter laten smelten, sjalotje samen met de kerrie aanfruiten.
Dan de bloem erbij. Goed roeren tot een stevige roux. Even zachtjes laten garen.
Koud water toevoegen en goed blijven roeren. Hoeveelheid hangt af van de dikte van de soep. Bouillonblokjes toevoegen.
Op het laatst de appel kip en room erbij.
Dan de bloem erbij. Goed roeren tot een stevige roux. Even zachtjes laten garen.
Koud water toevoegen en goed blijven roeren. Hoeveelheid hangt af van de dikte van de soep. Bouillonblokjes toevoegen.
Op het laatst de appel kip en room erbij.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten