PESTOZALM UIT DE OVEN
6 dikke zalmmoten, zonder huid, ongeveer 2 ons
3 volle eetlepels kappertjes
Geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
6 eetlepels pesto
18 kerstomaatjes
Zout en peper
Verwarm oven op 220 graden voor.
Leg de zalmmoten in een grote, ondiepe ovenschaal (liefst) met anti aanbaklaag. Besmeer elke moot met een eetlepel pesto.
De kerstomaatjes en kappertjes ertussen schikken en citroenschil erboven raspen.
Sprenkel er de olijfolie over en een snufje zout en peper.
Zo’n 7 a 8 minuten in de oven, dan zijn ze al klaar.
Wij aten ze met zelfgemaakte aardappelrösti, maar het is veel makkelijker en erg smakelijk met tagliatelle.
AARDAPPELRÖSTI
6 middelgrote, geschilde, bloemige aardappelen
3 eetlepels olijfolie+ om in te oliën
Klein bosje gehakte blaadjes peterselie
1 theelepel zout
Oven 190 graden voorverwarmen. Rasp de aardappelen grof op een schone doek. Pak de punten van de doek bij elkaar en wring er krachtig zoveel mogelijk vocht uit. Hussel de aardappel met de andere ingrediënten door elkaar en vorm er op een bakplaat 6 platte schijven van.
Nog wat olijfolie uit spuitbus erover spuiten (kwasten kan natuurlijk ook) en in oven zo’n 40 minuten goudbruin bakken.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten