zaterdag 30 mei 2015

Avond 5 Toetje Liesbeth


Mini yoghurt ijstaartje (links op foto)
200 ml Griekse yoghurt
250 ml slagroom
75 gram schuimpjes meringue
2 eetlepels suiker
150 gram fruit (bijv. frambozen)
75 gr mariakoekjes
75 gram gesmolten boter

Verkruimel de koekjes en meng met gesmolten boter. Schep in muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met lepel. Klop slagroom stijf met suiker. Schep de yoghurt erbij en mix er kort doorheen. Verkruimel meringue schuim grof en schep deze door yoghurt/slagroommengsel.
Pureer 3/4 van fruit met vork en schep dit 1 of 2 keer door de room (zodat er een groot contrast te zien is tussen witte room en fruit)  Vul muffinvorm tot de rand met mengsel ongeveer 3 uur in vriezer.
Laat voor serveren een paar minuten ontdooien zodat makkelijk uit de vorm gaat.
Garneer bord met rest van fruit.

Bananofee toetje (rechts op foto)
250 ml slagroom
zakje klopfix
3 bananen
10 digestieve koekjes
1 eetlepel citroensap
blikje gecondenseerde melk ( 4 uur in een pan met heet water leggen , tegen de kook aan. Goed opletten dat blikje helemaal onder water blijft) . Na 4 uur blikje eruit halen, let op is heel heet. Geopend blikje is in koelkast heel lang houdbaar. Na 4 uur in heet water is het heerlijke karamel.

Koekjes fijn maken in keukenmachine. Verdeel helft over bodem vd glazen. Beetje karamel erop. Snijd banaan in plakjes (besprenkel met citroen). Leg laagje banaan in de glaasjes op de karamel. Schep wat slagroom erop en strijk glad. Herhaal deze laagjes nogmaals en eindig met slagroom en garneer met een beetje karamel en koekkruimels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten