Recept voor een mini quiche. Ik heb hem gemaakt in een 1-persoons ovenschaaltje, even losgesneden en omgekeerd, maar het kan ook in een pannetje worden geserveerd. Afhankelijk van de grootte van het pannetje zul je misschien iets meer ingrediƫnten, of alleen wat meer bladerdeeg moeten gebruiken.
Voor 4 personen:
- rucola naar smaak (ca. 20 gram)
- diepvriesdoperwtjes naar smaak (ca. 4 eetlepels)
- 6 munt blaadjes
- 2 eieren
- 125 ml slagroom
- beetje geraspte (parmezaanse) kaas
- 2 grote plakken gerookte ham in brede repen
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (liefst roomboter)
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de ovenschaaltjes in en bekleed elke vorm met 1 velletje bladerdeeg.
Doe op de bodem van elk schaaltje een handje grof gesneden rucola, een handje doperwtjes en wat gesneden munt.
Klop de eieren samen met de room en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper.
Giet je ei mengsel over de groenten en verdeel de ham er losjes over.
In de oven ca. 30 minuten tot de quiches omhoog zijn gekomen en mooi bruin zijn.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten