zaterdag 30 mei 2015

Avond 5 Hoofdgerecht Franse ovenschotel Miranda

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika, bakje champignons, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

Voorbereiding
Zorg dat alle ingrediƫnten zijn gesneden voor je begint dat werkt het makkelijkst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de ovenschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champignons in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de ovenschaal doen of eventueel afdekken met aluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten