ZALMTARTAAR MET RUCOLAOLIE
20 g rucola
150 ml olijfolie
350 g zalmhaas
250 g gerookte zalm
1 citroen
10 g bieslook
150 ml crème fraîche
*Rucola samen met olijfolie in beker doen en met staafmixer tot rucolaolie mixen. Olie met zout op smaak brengen en een uurtje op kamertemperatuur bewaren, om goed op smaak te komen.
*Snijd zalmhaas en gerookte zalm in heel kleine blokjes. Zorg ervoor, dat je eventueel nog aanwezig vel verwijderd, want dat oogt niet smakelijk in de tartaar…
*Uit de citroen 6 mooie dunne partjes snijden en de rest uitpersen.
*Van de bieslook wat mooie sprietjes voor garnering achterhouden en de rest fijnsnijden/-knippen.
*Zalm vermengen met bieslook, crème fraîche en citroensap.
*Druk het zalmmengsel goed aan in een ringvorm en verwijder deze ring daarna voorzichtig. Lepel over de zalmtartaar wat rucolaolie over en/of garneer er het bord mee.
*Maak het geheel af door het te garneren met achtergehouden bieslook en partje citroen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten