maandag 13 april 2015

Nasi met babi ketjap



Nasi (als van de chinees)

1 ui    150 gr prei
1 kleine rode peper (zonder zaad , heel fijn)
Plak ham (200 gr in kleine blokjes snijden)
Plak varkensfricandeau(200 gr in kleine blokjes snijden)
2 eieren (opbakken en scrambelen)
500 gr basmatirijst
400 ml kippenbouillon (van tablet)
150 gr witte kool(heel fijn gesneden)
zout/peper/ 1/2 tl Laos / 1 tl djinten

Kook de rijst in kippenbouillon en laat de rijst afkoelen (heel belangrijk om te roerbakken)
Snijd groenten en vlees. Neem de wok, 2 eetlepels zonnebloemolie (wordt beter warm dan olijfolie)
Flink warm laten worden, dan prei/peper/witte kool enkele minuten roerbakken. Voeg gekookte rijst toe en roerbak. Kruiden erbij en ei en vlees. Nog 2 minuten wokken.

Babi ketjap
600 gr hamlappen (of varkenslap, dan lang laten stoven om het mals te krijgen)
1 ui
4 tenen knoflook
120ml ketjap
30 gram bruin suiker
1-2 eetl citroensap
peper/zout

Vlees in blokjes, bestrooi met peper en zout en bak in olijfolie met een beetje boter.
Snij ui, knoflook, voeg toe en bak mee.
Ketjap/ bruin suiker en citroensap toevoegen.
Ongeveer uur laten stoven (tot vlees mals is, varkensvlees paar uur laten stoven)

Recept Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten