Pasta met tonijn en rucola
·
400 gram penne
pasta
·
2 blikjes tonijn
op olie· 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
· 2 bouillonblokjes
· 50 gram pijnboompitten
· 1 citroen
· 100 gram rucola sla
· 175 gram philadelphia
· 2 rode uien, in reepjes gesneden
· 3 eetlepels olijfolie
· 1 teentje knoflook fijngehakt
· zout en versgemalen peper
en de bouillonblokjes.
·
Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin
worden.( pas op dat ze niet aanbranden)· Bak de uien en champignons in 2 eetlepels olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de knoflook toe.
· Was de citroen en rasp de schil.
· Halveer de citroen en pers de helften uit.
· Roer de citroenrasp en het sap door de philadelphia en breng het op smaak met peper en zout.
· Hak de ricola grof.
. Laat de tonijn uitlekken.
· Giet de pasta af en schep direct de philadelphia en de tonijn erdoor.
· Voeg voorzichtig de uien en champignons en de rucola door de penne en strooi de pijnboompitten als
garnering eroverheen.
Recept Erna

Geen opmerkingen:
Een reactie posten