woensdag 24 september 2014


Pasta met tonijn en rucola

·         400 gram penne pasta
     ·         2 blikjes tonijn op olie
     ·         250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
     ·         2 bouillonblokjes
     ·         50 gram pijnboompitten
     ·         1 citroen
     ·         100 gram rucola sla
     ·         175 gram philadelphia
     ·         2 rode uien, in reepjes gesneden
     ·         3 eetlepels olijfolie
     ·         1 teentje knoflook fijngehakt
     ·         zout en versgemalen peper

     ·            Kook de paste volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een scheutje olijfolie     
            en de bouillonblokjes.
     ·         Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin worden.( pas op dat ze niet aanbranden)
     ·         Bak de uien en champignons in 2 eetlepels olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de knoflook toe.
     ·         Was de citroen en rasp de schil.
     ·         Halveer de citroen en pers de helften uit.
     ·         Roer de citroenrasp en het sap door de philadelphia en breng het op smaak met peper en zout.
     ·         Hak de ricola grof.
       .         Laat de tonijn uitlekken.
     ·         Giet de pasta af en schep direct de philadelphia en de tonijn erdoor.
     ·         Voeg voorzichtig de uien en champignons en de rucola door de penne en strooi de pijnboompitten als                 
              garnering eroverheen.
 
Recept Erna

 



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten