woensdag 10 september 2014

Kiphachee

\


INGREDIENTEN 4 personen
250 gram kipfilet in reepjes
1 eetlepel olijfolie
150 gram gesneden uien
1/2 eetlepel basterdsuiker
1/2 kippenbouillontablet
3 eetlepels demi crème fraîche
zout
vers gemalen peper
 
 
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de uien met de basterdsuiker goudbruin.
Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
Voeg 1 dl water, de verkruimelde bouillontablet en de demi crème fraîche toe en breng al roerende aan de kook.
Laat de hachee ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met zilvervliesrijst of mihoen en groente naar keuze

Recept van pinterest. Erna heeft hem al gemaakt, zij heeft alleen ipv halve lepel bruin suiker, een hele lepel bruin suiker gebruikt en een heel kipbouillon blokje. Ook heeft zij de hachee 20 minuten laten pruttelen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten