woensdag 10 september 2014

Franse kipstoof

Franse kipstoof

Benodigd (voor plm. 6 personen):
40 gr roomboter
500 gr spekreepjes
500 gr kastanjechampignons, de grote gehalveerd
600 gr kipfilet grof gesneden
plm.15 wortels (bospeen) in stukken van 2-4 cm
200 ml crème fraiche
plm. 50gr peterselie grof gesneden
5 sjalotten grof gesnipperd
3 eetlepels bloem
200 ml kippenbouillon van 1 tablet
 
Bak de spekreepjes aan in de helft van de boter. Voeg sjalotten en champignons toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de rest van de boter, kip en wortels toe en bak 3 minuten mee. Zeef de bloem erover en gaar dit 2 minuten door.
Voeg al roerend bouillon en crème fraiche toe. Breng aan de kook en stoof alles met deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar.
Schep de peterselie erdoor en wat peper uit de molen. Serveren met bijv. gekookte aardappelen, krieltjes, puree of donker brood.
 
Recept Jelly




Geen opmerkingen:

Een reactie posten