Recept gebonden tomatensoep
Ingrediƫnten:
40gr boter
2 eetlepels bloem
40gr boter
2 eetlepels bloem
Olijfolie
1 gesnipperde ui
1teentje knoflook geperst
1kg roma tomaten
Paar takjes peterselie
1liter vleesbouillon
Kookroom
1 gesnipperde ui
1teentje knoflook geperst
1kg roma tomaten
Paar takjes peterselie
1liter vleesbouillon
Kookroom
Uitgebakken spekreepjes of gehaktballetjes
Fijn gesneden prei
Fijn gesneden prei
Maak eerst de roux van de bloem en boter. Laat afkoelen.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en ui en
peterselie.
Bak vervolgens de in stukken gesneden tomaten mee.
Giet na een paar minuten de bouillon erbij. Laat 20min zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en giet het vervolgens in kleine hoeveelheden bij de roux, goed blijven roeren.
Maak de soep af met room en evt spekreepjes of gehaktballetjes en de prei!
Bak vervolgens de in stukken gesneden tomaten mee.
Giet na een paar minuten de bouillon erbij. Laat 20min zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en giet het vervolgens in kleine hoeveelheden bij de roux, goed blijven roeren.
Maak de soep af met room en evt spekreepjes of gehaktballetjes en de prei!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten