Italiaanse ster a la caprese
8 plakjes bladerdeeg
1 ei
20 gr sesamzaadjes
1 tl zeezout
300 gr kleine mozzarellabolletjes
250 gr cherrytomaatjes
1 bosje basilicum
olijfolie
zout/ versgemalen peper
100 gr rucola
50 ml balsamico glace
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ontdooi bladerdeeg, druk 2 plakjes op elkaar en snijd er met een mesje, per dubbel plakje, een ster uit.
Kluts het ei, bestrijk sterren hiermee en bestrooi met sesamzaadjes en zeezout.
Leg ze op bakpapier beklede bakplaat en bak ze in oven circa 15 min goudbruin en gaar.
Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes.
Pluk en snijd de blaadjes basilicum in reepjes en bewaar 4 mooie topjes voor de garnering.
Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de sterren doormidden.
Belg de onderkant met de salade en leg hier een toef rucola op.
Leg de bovenkant op de ster.
Let de sterren op de borden en druppel er olijfolie en balsamico glace overheen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten